Ole tele ole maketi ole lalolagi o oloa tioata ma le myopia ole lalolagi

1. Le tele o mea e faʻamalosia ai le faʻalauteleina o maketi matatioata lalolagi

Faʻatasi ai ma le faʻaleleia o tulaga o le ola o tagata ma le faʻaleleia atili o le tausiga o mata, o loʻo manaʻomia e tagata le teuteuga tioata ma le puipuiga o mata, ma o loʻo faʻateleina le manaʻoga mo oloa matatioata eseese.Ole mana'oga ole lalolagi mo fa'asa'oga fa'apitoa e matua tele lava, o le mana'oga pito sili lea o maketi e lagolago ai le maketi matatioata.E le gata i lea, o le tulaga matua o le faitau aofaʻi o tagata o le lalolagi, o le faʻaauauina pea o le faʻaogaina ma le faʻaogaina o le taimi o masini feaveaʻi, o le faʻalauteleina o le faʻalauiloaina o le puipuiga o tagata faʻatau, ma le manatu fou o le faʻaaogaina o tioata o le a avea foi ma mea taua mo le faʻaauauina o le faʻalauteleina o le. maketi matatioata lalolagi.

2. Ua si'itia atoa le fua o maketi o le lalolagi atoa

I tausaga talu ai nei, faʻatasi ai ma le faʻaauau pea o le faʻatupulaia o tupe faʻaalu a tagata taʻitasi i luga o matatioata ma le faʻateleina o le faitau aofaʻi o tagata, ua faʻalauteleina le tele o maketi i le lalolagi atoa o oloa matatioata.E tusa ai ma faʻamaumauga a le Statista, o se ofisa suʻesuʻe i le lalolagi atoa, o le maketi i le lalolagi atoa o oloa matatioata o loʻo tumau pea le tulaga lelei o le tuputupu aʻe talu mai le 2014, mai le US $113.17 piliona i le 2014 i le US $125.674 piliona i le 2018. I le 2020, i lalo o le aafiaga o le COVID. -19, o le tele o maketi o oloa matatioata o le a mautinoa lava le paʻu, ma o loʻo faʻamoemoeina o le a toe foʻi le maketi i le $ 115.8 piliona.

3. Tu'ufa'atasiga mana'oga o maketi o oloa matatioata o le lalolagi: Asia, Amerika ma Europa o maketi fa'atau e tolu i le lalolagi

Mai le vaaiga o le tufatufaina o matatioata maketi tau, o Amerika ma Europa o maketi tetele e lua i le lalolagi, ma o le vaega o le faatauina atu i Asia ua faateleina foi, faasolosolo nofoia se tulaga taua i le lalolagi maketi matatioata.E tusa ai ma faʻamaumauga a Statista, o se ofisa suʻesuʻe i le lalolagi atoa, o le faʻatau atu o Amerika ma Europa na sili atu i le 30% o le maketi o le lalolagi talu mai le 2014. E ui lava o le faʻatau atu o tioata oloa i Asia e maualalo ifo nai lo Amerika ma Europa, o le televave o le atinaʻeina o le tamaoaiga ma le suiga o le taumafaina o tagata i tausaga talu ai nei ua mafua ai le faʻatupulaia tele o le faʻatau atu o oloa tioata i Asia.I le 2019, o le faʻatauga faʻatau ua siitia i le 27%.

Aʻafia i le faʻamaʻi tulaga i le 2020, o Amerika, Europa, Aferika ma isi atunuu o le a maua se aafiaga tele.Faʻafetai i faiga talafeagai mo faʻamaʻi puipuia ma pulea i Saina, o le pisinisi mata mata i Asia o le a mafatia i sina aʻafiaga.I le 2020, o le aofaʻi o faʻatauga maketi oloa mata i Asia o le a faʻatupulaia tele.I le 2020, o le aofaʻi o faʻatauga maketi oloa mata i Asia o le a latalata ile 30%.

4. O le mana'omia tele mo oloa matatioata lalolagi e fai si malosi

Matatioata e mafai ona vaevaeina i tioata myopia, mata tioata hyperopia, tioata presbyopic ma matatioata astigmatic, matatioata mafolafola, mata tioata komepiuta, mata tioata, mata tioata, mata tioata, tioata po, mata taʻaloga, mata tioata, mata tioata, mata tioata, tioata meataalo, mata tioata ma isi. oloa.Faatasi ai ma i latou, o tioata vavalalata o le vaega autu lea o le gaosiga o tioata.I le 2019, na faʻasalalau ai e le WHO le Lipoti a le Lalolagi i le Vaʻaiga mo le taimi muamua.O lenei lipoti o lo'o aoteleina ai le aofa'i o le tele o fa'ama'i mata taua e mafua ai le fa'aletonu o le va'ai i le lalolagi atoa e fa'atatau i fa'amaumauga o su'esu'ega o iai nei.Ua faaalia i le lipoti o le myopia o le faamaʻi taatele o mata i le lalolagi atoa.E 2.62 piliona tagata e maua i le myopia i le lalolagi, 312 miliona o i latou o tamaiti i lalo ifo o le 19 tausaga.

Mai le vaaiga o le myopia o le lalolagi, e tusa ai ma le valoʻaga a le WHO, o le numera o le myopia o le lalolagi o le a oʻo atu i le 3.361 piliona i le 2030, e aofia ai le 516 miliona tagata e maualuga le myopia.I le aotelega, o le manaʻomia tele mo oloa matatioata lalolagi o le a matua malosi i le lumanaʻi!


Taimi meli: Feb-27-2023